INFORMATION TILL VÅRA GÄSTER

På Backa Säteri Golf ska du alltid känna dig välkommen. Vi har god tillgänglighet och det är lätt att komma ut på banan.
På denna sidan har vi sammanställt vad som gäller på vår bana. Hos oss är ingenting omöjligt och vi gör allt för att du ska känna dig väl omhändertagen och trivas. Önskar dig en trevlig dag på Backa Säteri Golf!
VÄLKOMMEN!


NÅGRA TIPS INFÖR RUNDAN
Är det första gången du besökte oss, vill vi göra dig uppmärksam på några detaljer som är bra att känna till inför rundan.

  • Klubbstuga, Puttinggreen och Drivingrange ligger till vänster om parkeringsplatsen, ca 100 meter bort.
  • I klubbstugan finns reception och golfterminal.
  • Café med enkel servering finns.
  • Vattenkran finns vid klubbstugan.
  • Toaletter finns i klubbstugan.

ÖPPETTIDER
Reception är öppen
måndag 10-14.
tisdag-fredag 10-17
lördag/söndag, helg 9-14
Vardagar är det lunchstängt 12-13
Klubbstugan är öppen 08.00 – 20.00 alla dagar.

BOKNING AV SPELTID
Du kan boka speltid i vår reception, via golf.se eller golfterminalen i klubbstugan eller per telefon, 0303-363 18 när receptionen är öppen.

Alla bokade tider skall kvitteras i receptionen/golfterminalen minst 10 minuter före spel. När receptionen är stängd registrerar du golfrundan i golfterminalen, mobilappen eller via golf.se.
Boka/ankomsregistrera/betala golfrundan ser vi som en självklarhet för alla medlemmar och gäster. Vi kommer i år aktivera greenfeekontroller, att du har bokat din tid innan du går ut på banan. Missbruk kommer att meddelas din hemmaklubb.
Vid  önskemål om gruppbokning – kontakta oss på tel 0303-636 18.

PAY & PLAY

En person i sällskapet skall ha Grönt Kort och varar aktiv medlem i en golfklubb.
Bokning skall göras i GIT, dvs via nätet på golf.se eller via terminalen på klubbhuset.
Ankomst skall alltid registreras i receptionen.

För att boka på nätet krävs att den spelare som utför bokningen har ett golf-id och är aktiv medlem i en klubb. Så här bokas medspelare in utan golf-id:

1. Land: Välj Gästikonen istället för Flaggan.
2. Namn: Skriv in ”Gäst” eller namnet på personen.
3. HCP: Ange ”54”
4. Klubb: Skriv in ”Ingen”
5. Pris: Tryck på Sök

KLÄDSEL
På Backa Säteri Golf har vi vett och etikett-regler som vi ser att ni respekterar för allas trivsel. Klädsel: Vi månar om vårdad klädsel. Spel med bar överkropp är inte tillåtet Endast softspikes tillåtet, ej spikskor!

AVBRUTEN ROND
Om du tvingas avbryta din rond på grund av åska eller häftigt regn så greenerna svämmar över av vatten betalar vi inte tillbaka några pengar. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid åskväder erbjuder vi greenfeecheck som gäller för 9 hål.

VID FROST
Vid frost förskjuts samtliga tider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela.
Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning av bokade tider.

 


GREENFEE
Greenfee ska erläggas före spel. Vid spel då receptionen är obemannad betalar du greenfee med SWISH. Visa hänsyn och bekräfta din ankomst så att så många som möjligt kommer ut på våra fina golfbanor! Spel utan betald avgift bestraffas med dubbel avgift och ronden avbryts direkt. Vi utför regelbundna greenfeekontroller på vår bana.

GREENFEEAVGIFT
Vardagar 200 kr för 9 hål och 350 kr för 18 hål.
Lör/sön helg 250 kr för 9 hål och 400 kr för 18 hål.
Greenfee skall erläggas innan ronden.

GREENFEECHECKAR
Bra att ge bort som present eller att bjuda med kompisar ut på en trevlig golfrunda efter jobbet.

7 st fär 1100 kr
3 st för 500 kr

INTRODUKTIONSKORT
För spel med introduktionkort (SGF, GGF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till kansliet minst en dag före spel. Kortet gäller inte vid tävlingar

GOLFHÄFTE
Golfhäftet gäller alla dagar och tider.

GOLFBIL
För att få framföra golfbil signeras ett detaljerat uthyrningskontrakt i samband med avhämtning av nyckel. Vi kräver körkort och observera att samma regler om alkohol gäller som vid bilkörning. Medpassagerare utan körkort får ej framföra bilen. Bilen bokas senast dagen innan spelet genom att ringa, 0303-636 18 eller skicka e-post; info@backasaterigolf.se

Hyra golfbil 9/18 hål.

Gäst med läkarintyg 150 kr/250 kr
Gäst utan läkarintyg 200 kr/300 kr
Medlem med läkarintyg 75 kr/125 kr
Medlem utan läkarintyg 150 kr/250 kr

Vi har även 2-hjulsvagnar till uthyrning – Pris 20 kr

ÖVNINGSOMRÅDE
Drivingrangen har 20 utslagsmattor och är 220 m. Bollar köper du i bollautomaten med kreditkort alternativt magnetkort som köps och laddas i receptionen.
På övningsområdet använder du egna bollar för puttning.

LAGA MÄRKEN
Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

ARBETE PÅ BANAN
Som alltid har banarbetare företräde på banan, då de oftast sitter på en maskin och har hörselskydd hör de inte om ni ropar FORE. Invänta tecken från banarbetaren innan du slår! Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare.
På våra vägar i golfbaneområdet visar vi hänsyn till folk som är ute och promenerar.

HUNDAR PÅ BANAN
Det är tillåtet vid sällskapsspel att ha med sig hund i koppel. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hund ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid