INFORMATION TILL VÅRA GÄSTER

På Backa Säteri Golf ska du alltid känna dig välkommen. Vi har god tillgänglighet och det är lätt att komma ut på banan.
På denna sidan har vi sammanställt vad som gäller på vår bana. Hos oss är ingenting omöjligt och vi gör allt för att du ska känna dig väl omhändertagen och trivas. Önskar dig en trevlig dag på Backa Säteri Golf!
VÄLKOMMEN!

NÅGRA TIPS INFÖR RUNDAN

Är det första gången du besöker oss, vill vi göra dig uppmärksam på några detaljer som är bra att känna till inför rundan.

  • Klubbstuga, Puttinggreen och Drivingrange ligger till vänster om parkeringsplatsen, ca 100 meter bort.
  • I klubbstugan finns reception och golfterminal.
  • Café med enkel servering finns i klubbstugan.
  • Vattenkran finns vid klubbstugan.
  • Toaletter finns vid klubbstugan.

ÖPPETTIDER

Reception: Vardagar och helg, lördag-söndag klockan 9.00-13.00
Klubbstugan: Vardagar och helg, lördag-söndag klockan 8.00-18.00

BOKNING AV SPELTID

Du kan boka speltid i vår reception på golfklubben(se öppetider), via golf.se, Min golf Bokningsapp eller golfterminalen i klubbstugan eller receptions telefon 0303-36318.
Boka/ankomstregistrera/betala golfrundan ser vi som en självklarhet för alla medlemmar och gäster.

PAY & PLAY

En person i sällskapet skall ha Grönt kort och vara aktiv medlem i en golfklubb. Bokning skall göras i GIT, dvs via nätet på golf.se eller via terminalen på klubbstugan. Din ankomst skall alltid registreras i receptionen. För att boka på nätet krävs det att den bokande spelaren har ett golf-id och är aktiv medlem i en klubb. Så här bokar medspelaren in utan golf-id:

  1. Land: Välj Gästikonen istället för flaggan
  2. Namn: Skriv in ”Gäst” eller namnet på personen
  3. HCP: Skriv in  ”54”
  4. Klubb: Skriv in ”Ingen”
  5. Pris: Tryck på Sök

KLÄDSEL

På Backa Säteri Golf har vi vett och etikett-regler som vi ser att ni respekterar för allas trivsel.

Klädsel: Vi månar om vårdad klädsel. Spel med bar överkropp är inte tillåtet. Endast softspikes är tillåtet, inte spikskor.

AVBRUTEN ROND

Om du tvingas avbryta din rond på grund av åska eller häftigt regn så att greenerna översvämmas av vatten så återbetalar inte klubben pengarna. Kommer du in till receptionen inom två timmar efter din starttid vid åskväder erbjuder vi greenfeecheck som gäller för 9 hål.

VID FROST

Vid frost förskjuts samtliga speltider. Receptionspersonalen meddelar när det är ok att spela. Vi gör vårt bästa för att förutse frosten och blockerar då tider för att minska risken för förskjutning.

GREENFEE

Greenfee ska erläggas före spel. Vid spel då receptionen är obemannad betalar du greenfee med SWISH  1231973395 ange golf-id. Visa hänsyn och bekräfta din ankomst så att så många som möjligt kommer ut på vår fina golfbana! På Backa Säteri Golf utför vi spontana greenfeekontroller på banan. Golfspelare som ertappas att spela utan att ha betalat greenfee debiteras dubbel greenfee och ronden avbryts direkt. Missbruk kommer att meddelas din hemmaklubb. 

 

GREENFEEAVGIFT

Vi sänker greenfee i höst till 100 kr/9 hål. Inga andra rabatter gäller under denna period.

 

GREENFEECHECKAR

Bra att ge bort som present eller att bjuda med kompisar ut på en trevlig golfrunda efter jobbet.

7 st för 1100 kr
3 st för 500 kr

 

INTRODUKTIONSKORT

För spel med introduktionkort (SGF, GGF, NGU, GAF, PGA, SGA) krävs att anmälan görs till kansliet minst en dag före spel. Kortet gäller inte vid tävlingar.

 

GOLFHÄFTE

Golfhäftet gäller alla dagar och tider.

 

GOLFBIL

För att få framföra golfbil signeras ett detaljerat uthyrningskontrakt i samband med avhämtning av nyckel. Vi kräver körkort och observera att samma regler om alkohol gäller som vid bilkörning. Medpassagerare utan körkort får ej framföra bilen. Bilen bokas senast dagen innan spelet genom att ringa, 0303-636 18 eller skicka e-post; info@backasaterigolf.se

Hyra golfbil 9/18 hål.

Gäst med läkarintyg 150 kr/250 kr
Gäst utan läkarintyg 200 kr/300 kr
Medlem med läkarintyg 75 kr/125 kr
Medlem utan läkarintyg 150 kr/250 kr

Vi har även 2-hjulvagnar till uthyrning – Pris 20 kr

 

ÖVNINGSOMRÅDE

Drivingrangen har 20 utslagsmattor och är 220 m. Bollar köper du i bollautomaten med kreditkort alternativt magnetkort som köps och laddas i receptionen.
På övningsområdet använder du egna bollar för puttning.

 

LAGA MÄRKEN

Alla spelare förväntas visa omsorg om banan och laga nedslagsmärke per green. Uppslagna torvor ska återplaceras och trampas till. Detta för att banan ska vara i fint skick även när du besöker oss nästa gång.

 

ARBETE PÅ BANAN

Som alltid har banarbetare företräde på banan, då de oftast sitter på en maskin och har hörselskydd hör de inte om ni ropar FORE. Invänta tecken från banarbetaren innan du slår! Provsvinga aldrig i riktning mot banarbetare eller andra spelare.
På våra vägar i golfbaneområdet visar vi hänsyn till folk som är ute och promenerar.

 

HUNDAR PÅ BANAN

Det är tillåtet vid sällskapsspel att ha med sig hund i koppel. Hunden måste kunna medverka utan att störa andra spelare och att den som har hund med sig plockar upp efter hunden ser vi som en självklarhet. Om någon i bollen inte vill att hund ska medfölja så får den som har med sig hund backa och boka in sig på annan tid.