aug

Klubbmästerskap

Lördag 17 augusti

arrangerar vi den traditionella klubbmästerskap och årets bästa golfare i respektive klass kommer koras.

Det är en slagtävling öppen för alla medlemmar i  Backa Säteri Golf med officiellt handicap.

Följande klasser spelas. Herr Vit 36 hål , H50+ Gul 18 hål, H70+ 18 hål Dam Röd 18 hål, Dam 70+ 18 hål, Junior  18 hålFör dig som vill spela med hcp ovh slaggolf har vi en klubbtävling med herr och damklass. Startlistor  anslås på klubben.

Anmäl dig senast den 2019-08-16  kl. 10.00 via Internet (Min Golf på www.golf.se)

aug

Inne Svingens VIP-Rea

Välkommen onsdag 14 augusti

Innesvingens  VIP-REA

Mölndal kl .08.00-21.00

Kungälv kl 10.00-19.00

jul

Klubbkläder, beställning

Nu har vi klubbkläder för beställning. Märke är Cutter & Buck.

Provkläder finns i klubbstugan och beställningsformulär. Beställning och betalning ska göras i reception. Beställningen är godkänt först när betalning är erlagd.

Reception är öppen vardagar 10 – 16 och lör/sön 10- 14

Du kan beställa kläder fram t o m den 15 augusti. Efter att vi lämnat in beställning är beräknad leveranstid ca 3 veckor.

Här är BSIF kläder 2019 katalog lowres till vilka modeller som finns

Alependeln till klubben.

För den miljösmarte golfaren! Saknar bil men gillar att spela golf? Med tåg och buss till golfbanan på ca 30 minuter. Det är möjligt nu.

Med Alependeln från Göteorgs Central – Backa Säteri Golf på 35 minuter. Tag Alependeln till Nödinge Station – Buss 404 till Svens Kulle, 2 min promenad och du är framme vid klubben.
Vid högtrafik går pendel/buss, 4 ggr/tim. Övrig tid 2 ggr/tim.

”Inga svårigheter – bara möjligheter”Åk kollektivt till golfbanan med Alependeln

Veckans bästa score!

Under juli månad har Backa Säteri golfklubb ett erbjudande till alla greenfee gäster.

Upptäck fördelen nu i sommar med att spela 9 hål. Det är mycket som man skall hinna med under semestern…

Efter att ha spelat 9 hål kan ni deltaga i tävlingen: Veckans bästa netto score (måndag – söndag) och vinna en greenfee biljett.

Lämna ditt signerade scorekort, ifyllt med resultat samt reducerat med ditt handikapp i receptionen eller i klämman samma vägg som kaffe maskinen märkt: veckans scorekort. Skriv också ditt telefonnummer eller din mailadress på scorekortet.

Varje måndag meddelas vem som vunnit veckans tävling på Backa Säteri Golfklubbs hemsida samt i klubbhuset.

Ändrade öppettider

Från den 17 juni har reception och café öppet:

Vardagar 10.00 – 16.00, Lunchstängt 12.30 – 13.00

Helg, lör/Sön  10.00 – 14.00

Klubbstugan är öppen alla dagar 08.00 – 20.00

Junior Tour – 2019

Tävlingen är öppen för alla juniorer, mellan 9-21 år, som är medlemmar i BSIF (dvs. man måste inte vara med i träning utan alla kan vara med). Syftet med Touren är att få ut juniorerna att spela på banan, lära sig rutinerna på banan m.m.

Vi spelar i följande två klasser (alla klasser är för både tjejer och killar):

Klass A – Handicap 0 – 36 ‐ poängbogey – 9 hål

Klass B – Handicap 37 – 99 ‐ poängbogey. – 6 hål

I klass B deltar man utan inbördes jämförelse och juniorens score presenteras inte heller i några resultatlistor. Fokus i klass B är på den egna prestationen och man jämför bara med sig själv. I klass B belönas alla juniorer som förbättrar sitt resultat med ett litet pris. Varje boll måste ha minst en förälder (eller annan vuxen) med sig på banan som stöttar och hjälper till med speltempo, enklare regler på golfbanan och hjälper till med att föra score. I klass B spelar man från 150 m om man har hcp 55-99 och från grönvit markering om man har hcp 37-54 (se separat pdf Räkna poäng – hcp 54 och 36” för mer info).

I klass A får alla som deltar ett deltagarpoäng. De fyra bäst placerade i varje klass får dessutom placeringspoäng. En vinst ger 6 poäng, en andraplats 4 poäng, tredjeplats 3 poäng och en fjärde plats 2 poäng. I klass A kan man välja om man vill spela från orange, röd eller gul tee och man använder sig av banans slopetabell och slopekalkylator för att räkna poäng.

Alla som startar får en glass när de kommer i mål.

Vid följande tillfällen kommer BSIF Junior Tour 2019 att spelas:

Torsdag 20 juni, första start kl 18.

Söndag 30 juni, första start kl 14.

Torsdag 8 augusti, första start kl 18.

Söndag 25 augusti, första start kl 14.

Torsdag 5 september, första start kl 18.

Söndag 15 september, första start kl 14.

Anmälan sker senast två dagar innan varje deltävling på mingolf.se.

Vid frågor kontakta Dan Sandkvist. 0706-831620, dan.sandkvist@me.com

Med vänlig hälsning – BSIF Junior- och elitkommitté

Slå ett slag för Sverige

Vår populära tävling den 6 juni, Flaggtävling, den får du inte missa. Fina priser från våra tävlingssponsorer, Klädkällarn, Blomsterriket och Black & Deccker. Kristina och Sven bjuder alla på kaffe och hembakat jordgubbstårta som en trevlig avslutning.

Anmälan och mer info finns på golf.se

maj

Demodag 1 juni

Dags för Demodagar hos oss! 1 juni kl 11.00-15.00

Boka utprovningstid hos Peter Carlsson! 070-6068873 för att skräddarsy klubbor som passar dina behov.

Märke: Cobra, TaylorMade och Callaway.

Träningsmedlemskap – 350 kr

Bli träningsmedlem och du får 350 bollar laddat på bollkortet, 30% mer bollar när du ladda vårt bollkort. Dessutom ger vi dig 10% rabatt på greenfee.

Är du golfare, bor i Nödinge med omnejd då är vi ett bra alternativ för att träna hos oss. Närhet när det är som bäst.

Friskvårdsbidraget gäller för köp av drivingsrangebollar.