Välkommen till Backa Säteri Golf! (Nödinge Golfbana)

Nödinges närmaste golfbana där trivsel, närhet och tillgänglighet står i centrum.

Styrelseinfo

frost green

September - nytt från styrelsen

Då är höstsäsongen igång. Föreningen och driftbolaget har haft en positiv säsong än så länge och vi hoppas kunna avsluta säsongen på samma positiva sätt. Här är lite info om vad som händer.

FINALER

Det var en trevlig avslutning på tisdag- o onsdagsgolfen den 9 sept., blandat med regn och sol. Årets segrare är: damer - Maj Holmström och herrar - Michael Svensson. Grattis till er båda.

KLUBBMÄSTARE 2017

Årets klubbmästare: herr - Olof Olsson, dam - Monika Röring och H50 - Bernt Källgren. Grattis till våra klubbmästare!

FADDERGOLF - Facebookgrupp

Vi har sedan tidigare en Facebookgrupp där man kan gå med om man är nybörjare och om man vill vara fadder åt dem. Gruppen heter ”Faddergolf på Backa Säteri”. Gå med i gruppen och kom ut på banan!

GOLF FÖR NYA GOLFARE

Vi kör vidare med golf på fredagar för nya golfare. Vi har reserverat tiderna mellan kl 18 och 19 alla fredagar. Ingen anmälan krävs, det är bara att komma till första tee eller till DR. Vår ambition är att det ska finnas en erfaren golfare på plats varannan fredag. Nästa gång det finns en sådan på plats är den 29/9 då vi spelar några hål på banan. När det finns en erfaren golfare på plats skickas det ut en påminnelse innan den fredagen. Har du inte fått någon sådan påminnelse tidigare kontakta Göran (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) så sätter jag upp dig på sändlistan.

GOLFHÄFTET

Vi kommer att börja sälja Golfhäftet inom kort. Från 2018 kommer vi även vara en av banorna som man kan spela på med Golfhäftet. Mer info inom kort.

KOMMITTÉGOLF - 30 september

Det är många som lägger ner ett stort ideellt arbete för att vi ska kunna ha en golfbana. Bara för er arrangerar vi därför en speciell golftävling den 30 september. Vi spelar 9 hål poängbogey med kanonstart klockan 10. Vi spelar med reducerad handikapp. Banan kommer att vara omgjord till en 9-håls par-3 bana där alla hålen är mellan 70 och 160 meter långa. Är du med i någon styrelse, kommitté, jobbar i caféet eller på annat sätt lägger ner ideellt arbeta för föreningen anmäl dig till Göran (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.), med namn och golf-ID. Herrar spelar från gul tee och damer från röd tee.

GOLFKUL & JUNIORTRÄNING

Träningen med knattar och juniorer är i full gång. Golfkul på lördagarna finns det fortfarande plats, det är bara till att komma. Juniorträningen är det lite tajt, men maila info@backasäterigolf.se vid intresse.

TÄVLING - Höstslaget och Säteriets soppa

Två tävlingar kvar för säsongen. Den 23 september spelar vi Höstslaget, 18 hål singel, slagspel i tre klasser. Din anmälan vill vi ha senast den 22/9 kl 13.00. Den 7 oktober är det dags för Säteriets soppa, en omväxlande tävling med tre olika spelformer. Anmälan på golf.se.

ARBETSGRUPPER – banläggning och finansiering

Två nya arbetsgrupper undersöker förutsättningarna för flytt av två hål, 5:an och 6:an. Vi hoppas att grupperna senare under vintern kan presentera deras arbete. Orsaken till flytt av dessa håll är planerarna på en väg från Backavägen till det planerade bostadsområdet Södra Backa. I dagsläget vet vi inte när detta kommer att ske.

RECEPTION - Ändrade öppettider

Nu närmar sig hösten och vi ändrar våra öppettider i reception/café.
SEPTEMBER: tis - fre 13.00-17.00, helg, lör-sön 09.00-14.00
OKTOBER: öppet helger, lör-sön 09.00-14.00, vardagar stängt.
Klubbstugan är t.o.m oktober öppen alla dagar mellan kl 07.00 - 20.00 för att boka speltid och betala greenfee via golfterminalen.

FRISBEEGOLF

Vi har sedan förra veckan en frisbeegolf-korg på övningsområdet. Ett samarbete med Ale Discgolfcenter, www.discgolfcenter.se . Passa på att testa en annan form av golf.

SERIESPEL 2018 - H30 & H50

Vi siktar på att anmäla två lag till nästa års seriespel för herrar, H30 och H50. Ett lag består av fyra personer där tre resultat räknas. Totalt spelas sex omgångar över säsongen, normalt på måndag eller fredag med start vid 14-tiden. Man spelar utan handicap. Är du intresserad av att vara med i H30 anmäl intresse till Olof Olsson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Om du är intresserad av att vara med i H50 (eller H60) kontakta Göran Svensson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Personer som är över 60 får spela i både H60, H50 och H30, men givetvis inte tvärtom. OBS! Det räcker inte med fyra intresserade för att vi ska anmäla ett lag, vi måste vara fler för att kunna ställa upp med fullt lag i varje omgång.

SERIESPEL 2018 – med HCP

Ytterligare kategorier är seriespel "Klubbar emellan" där vi spelar med hcp. Damerna är med i D50 och vi hoppas på en fortsättning. Vi har tidigare även haft med Herrar H55, hoppas att vi kan ha både Damer och Herrar 2018. Anmäl ditt intresse till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MEDLEMSUNDERSÖKNING

Vi är med i Golfförbundets medlemsundersökning "Golfspelaren i centrum". Hälften av våra medlemmar har fått enkäten i juli, i september kommer resten av medlemmarna att få enkäten. Svaren kommer att sammanställas och ligga till grund för vårt utvecklingsarbete av verksamheten och golfbanan.

Vänliga hälsningar

BSIF och BSIF Drift AB


klubbstuga

Nytt - augusti från styrelsen

I augusti har vi två fullproppade lördagar på Backa Säteri. Men vi börjar lite lugnt med en sommarpub första fredagen i augusti.

SOMMARPUB - fredag 4 augusti
Vi kör grill även denna gång. Anmäl på https://tinyurl.com/sommarpub3. Denna fredag tar vi fram krocketspelet och gigantlabryrint för dem som är leksugna. Be grannar och vänner bli stödmedlemmar och ta med dem till sommarpuben.

Lördagen den 19 augusti

- FAMILJEDAG - Hoppborg, tipspromenad och ev. ponnyridning. Mer info inom kort. Nödinge hembygdsförening har även sin årliga hembygdsdag denna lördag.

- KLUBBMÄSTERSKAP - Delta i årets klubbmästerskap. Herr - 36 hål vit tee, Dam - 18 hål röd tee, H50 - 18 hål gul tee, samt Junior mixed - 9 hål. Mer info och anmälan på hemsidan.

Lördagen den 26 augusti

- FIXARDAG - Åter dags för gemensamt arbete på banan. Vi träffas kl 9 vid klubbstugan.

- INFOMÖTE - Efter fixardagen, vid kl 12, bjuder vi på en enkel lunch, samtidigt som styrelserna informerar om läget i klubben och för banan.

- ALE TORG - vi deltar även på familjedagen på Ale torg med bl.a. puttävling. Mellan kl 11-14

- GOLFKUL startar höstens träning, kl 10 och 11.

Tisdagsgolf, damer - 1 augusti
Efter ett sommaruppehåll är nu damerna igång igen. Denna gång med greensome, där lagen lottas.

Onsdagsgolf, herrar - 2 augusti
Kommande onsdag har onsdagsgolfen hamburgerafton. En hamburgare med tillbehör ingår i startavgiften. Något för "vilande" onsdagsgolfare?

JUNIORTRÄNING - 22 augusti
Från den 22 augusti kör vi träning på tisdagar, kl 17 med Per Molén. För er som varit med på golfkul och vill komma vidare i golfen. Från ca: 9 år och uppåt.

TRÄNA MED PER MOLÉN
Träna inför KM, rätta till din slice, förbättra ditt handicap, mm. Vår PGA-pro Per Molén erbjuder lektioner, kontakta honom på 070-858 40 41 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

HÅKANS RUTA – några ord från greenkepern
På banan rullar det på. Vi har nu tagit prover på svampangreppet på greenernas och hoppas fått till rätt åtgärd. Banan är ganska torr i nuläget så vi får hoppas på lite snällt sommarregn. Får ej glömma våra härliga medlemmar som hjälper mig så mycket de kan - TACK! Nu har vi lite problem med en del maskiner i maskinparken bl.a. en elbil och traktorn som har problem med 3-punktslyften. Har vi någon traktor expert så får ni gärna höra av er. Mvh Håkan

GRÖNT-KORT-KURS inkl. medlemskap 2017 och 2018
Erbjudande! Grönt-kort-kurs inkl. medlemskap 2017 och 2018!
Tider: 14 och 15 augusti samt 21 och 23 augusti kl 17.00 - 19.30. Anmäl intresse på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

TÄVLING: Augustigolf - Kräftgolf - Korggolf - 12 augusti - kl 15
Kärt barn har många namn… Vi kör en Irish greensome över 9 hål med efterföljande knytis. Anmäl ditt lag senast den 10 augusti.

SERIESPEL 2018
Vi siktar på att anmäla ett H30-lag till nästa säsong. Spel ca: sex gånger per säsong, lag om fyra personer, 3 av 4 resultat räknas. Anmäl intresse till Olof Olsson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det finns kanske fler kategorier som är intressanta och som vi ska anmäla? Hör av er med idéer.

PROJEKTGRUPP - BANUTBYGGNAD
Vi kommer att starta upp en projektgrupp som tittar framåt för vår golfbana, i första hand två ersättningshål men även möjligheterna för ytterligare hål. Vi behöver några fler som är intresserade av att vara med i detta spännande arbete. Kontakta Dan Sandkvist, 0709-831620 eller Olof Olsson 0705-846273 vid intresse.

ELOGE TILL ALLA IDEELT ARBETANDE
Vi kan inte tacka er nog för ert engagemang för att hålla i gång banan och området. Det är verkligen kul och en ynnest att få ta del av ert slit - rangegruppen, receptionsgruppen, tävlingsledare, fixargrupperna, osv - stort tack!. Detta har bl.a. resulterat i en nymålad klubbstuga!


Damtavling 27 juni 2017 2

Info från styrelsen

Sommarpub – fredag 14 juli
I fredags var det en blåsig och lyckad premiär för vår sommarpub. Nästa sommarpub är den 14 juli. För att delta krävs medlemskap i BSIF, så passa på att rekrytera nya stödmedlemmar "hemma på gatan" och ta med dom till en trevlig kväll! Anmäl dig här: https://tinyurl.com/sommarpub2

Familjedag - 19 augusti

Vi planerar för en trevlig familjedag i samband med årets klubbmästerskap. Tipspromenad, våffelservering och ev. ponnyridning. Finns det någon medlem som skulle vilja hjälpa till denna dag? Hör av er till oss.

Golfkul
Vi startar med golfkul den 26 augusti. Lördagar kl 10 och 11.

Juniorträning på tisdagar
Från den 22 augusti kör vi träning på tisdagar, kl 17 med Per Molén. För er som varit med på golfkul och vill komma vidare i golfen. Från ca: 9 år och uppåt.

Träna med Per Molén
Träna inför KM, rätta till din slice, förbättra ditt handicap, mm. Vår PGA-pro Per Molén erbjuder lektioner, kontakta honom på 070-858 40 41 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Håkans ruta – några ord från greenkepern
Rutinerna börjar sakta men säkert sätta sig och man kan bara konstatera att det är en diger uppgift att sköta banan. De insatser som utförs framförallt av alla frivilliga är en ovärderlig avlastning, till er vill jag ge ett hjärtligt tack, NI är ovärderliga! Också väldigt roligt att lära känna Er alla!

Vi har också under sommaren hjälp av ett antal sommarjobbare, som primärt kommer att röja sly för att hålla banan öppen.

I övrigt har vi som Ni säkert märkt fått lite svampangrepp på greenerna. En ny typ av svamp som inte funnits så länge men nu verkar sprida sig i landet. Angreppet verkar dock ha klingat av och greenerna läker förhoppningsvis ihop fint med lite värme och sol.

En arbetsdag planeras under juli månad, datum ej spikat ännu. Separat info kommer inom kort!

Boka och ankomstregistrera er alltid
För vår statistik och uppföljning är det är viktigt att alla bokar och ankomstregistrerar sina ronder på banan samt att vi då kan upptäcka om obehöriga spelar på banan.

Grönt-kort-kurs i augusti
Vi siktar på att köra en grönt-kort-kurs i slutet av augusti. Anmäl intresse på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Tävling: Augustigolf - 12 augusti
Vi kör en Irish greensome över 9 hål med efterföljande knytis. Anmäl ditt lag senast den 10 augusti.

Midsommargolfen 2017
I damklassen segrade Marianne Magnusson på 32 slag netto och i herrklassen vann Bernt Källgren på 30 slag netto. Närmast hål kom Camilla Rygaard-Knutsson och Bernt Källgren.

Älvslaget 2017
En tävling med två golfbanor och klubbar. Först spelade vi på Bollestad GK och därefter på Backa Säteri Golf. Segrare i dam- och herrklass blev Marianne B Magnusson och Håkan Ekberg, båda BSIF-medlemmar.

Matchspelscupen
Cupen är i full gång, under juli spelas kvartsfinaler. Dessa semifinaler spelas i juli: 1) Ewa Persson vs Karin Henningsson, 2) Simon Slottner vs Glenn Tagge, 3) David Sjödahl vs Dan Sandkvist, 4) Mathias Gustafsson vs Anders Löfgren. Tänk på att många är bortresta i juli så ta kontakt med din motspelare så tidigt som möjligt.

Herr- och damgolf
Nästan halvvägs i säsongen har vi dessa i ledningen i respektive grupp. Damerna: 1) Marianne Magnusson 28 p, 2) Ewa Persson 26 p, 3) Iris Vannerlund och Karin Johansson 24 p. Herrarna: 1) Sven Landtmanson 123 p, 2) Stig Åsén 113 p, 3) Tage Johansson 103 p.

Seriespel 2018
Vi siktar på att anmäla ett H30-lag till nästa säsong. Spel ca: sex gånger per säsong, lag om fyra personer, 3 av 4 resultat räknas. Anmäl intresse till Olof Olsson via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det finns kanske fler kategorier som är intressanta och som vi ska anmäla? Hör av er med idéer.


Kontakt

E-post
info@backasaterigolf.se

Tel, kansli
0303-636 18

Adress
Säterivägen 2
449 35 Nödinge

Stöd våra sponsorer och partners

 
 
Du är här: Home Nyheter Info från styrelsen