På Backa Säteri Golf  finns många olika intresseområde som ska fungera för att vi ska kunna ha en väl fungerande anläggning. Vår organisation bygger på att våra medlemmar gör ett stort och fantastiskt arbete.

Våra kommitéer handlar inte bara om golfspel och tävlingar. Vi är engagerade med allt från städning av vår Klubbstuga, ordna trevliga aktiviteter till att rensa sly.

TÄVLINGAR

Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna till spännande och omväxlande tävlingsupplevelse. Tävlingskommittén är öppen för dig att komma med förslag på vilka tävlingar vi ska ha. Vi satsar på att ha en klubbtävling i månaden som är öppen för alla. De är företrädesvis lagda på lör/sön eller helg.

Vi har två lag med i GGF seriespel, H40 och H50 samt ett lag med i “Klubbar emellan” D50+

Våra fasta tävlingsdagar är Seniorer på måndagar, Damer på tisdagar och Herrar på onsdagar.
Samtliga tävlingar kommer vi att samarbeta med förhoppningsvis lokala företagare som får möjlighet att visa upp sina profukter.

Våra tävlingar finns under fliken “Tävling”

Välkomna!

ELIT- o JUNIORER
Juniorverksamheten  består av golfkul för barn 4-10 år och juniorverksamhet för barn från 10 -18 år. Vi har träning för juniorer på tisdagar. Vi planerar även i år för att ha Juniorläger. Under vinterhalvåret har vi två träningstillfällen på HGC och WoG.

Vi kommer även att, tillsammans med skol- och fritidsverksamheten i närområdet, arrangera några tillfällen där elever kan testa på golf. Målet är att nå ut till de barn som inte bor i det absoluta närområdet och som inte har en naturlig koppling till sporten.

Vi söker fler ledare till vår verksamhet, hör av dig till Simon.

Sammankallande  är Simon Slottner  070-835082

BANA o ANLÄGGNING

MEDLEMMAR- o NYBÖRJARE

Vi har nybörjarutbildning GRÖNT KORT löpande under säsongen med vår tränate PGA Pro AnnCatrin Carlsson.

På fredar mellan 17.00 – 19.00 är banan reserverad för dig som är ny och för dig som ännu inte kommit till hcp 36. Du spelar tillsammans med en fadder.

Du kan få låna klubbor under utbildningstiden.

HCP/REGLER
Sammankallande är Daniel Udd, 076-8507455

Har du frågor om hur det nya HCP-systemet fungerar eller undrar över något annat kring golfens regler.

Nytt handicapsystem 1 mars 2020 – det här gäller 

DAMER

Vi i Dam kommittén vill tacka för säsongen som gått, i år har vi varit fler deltagare varje tisdag än vi varit på många år vilket är fantastiskt kul!
Och vi hoppas naturligtvis att vi blir ännu fler som kommer nästa år! Så alla ni som tänkt, hmmm det där verkar kul, kom, ni är varmt välkomna.

Läs mer om damernas verksamhet

Spelprogram 2019

Damfinalgolf 2019

HERRAR

Vårt motto är att spela golf under trevliga former. Givetvis tävlar vi med största allvar och finalen avgörs i september.
Vi spelar onsdagar med start 18 april ca 17.00. Vi spelar varje onsdag fram till 6 september. Finalen spelas 15 september

SENIORER

Vi kommer att ha seniorspel varje måndag under perioden 17 april – 18 juni uppehåll under juli och vi fortsätter 6 augusti till  3 september.

Samling vid klubbhuset från kl 9.30 första boll går ut kl 10.00. Startanmälan till GIT senast kl 9.00 speldag, Kl 09.20 kommer starttiderna ut på nätet. 10.00 går första bollen ut.

Välkomna till trevligt spel med härliga golfkompisar. Som brukligt avslutar vi med en resa, vart är ännu så länge hemligt.