juli 2024

26
jul

Klubbmästerskap 3-4/8 – Överanmälan

Det är med stor glädje, och lite överraskning, vi ser ett så stort intresse av att vara med och spela KM i år! Fantastiskt!

Om det skulle vara så att du vill anmäla dig, men att det står att tävlingen är fullänmäld, vänligen anmäl dig ändå! På så vis byggs en reservlista upp som tävlingsledningen kan använda om någon anmäld skulle få förhinder. Reservlistan används även för att fylla ut klasser i mån av plats och starttider vid planering av startschema.

Notera att till KM tävlingen är det inte anmälningsordning som bestämmer vem som står på tur från reservlistan. I stället är det klass samt hcp, lägre går först, som ligger till grund vem som kommer med om det skulle behövas.

Till anmälan och mer information

25
jul

Välkomna till årets Klubbmästerskap 3-4/8!

Det är med stor glädje vi bjuder in till årets Klubbmästerskap (KM) som spelas första helgen i augusti (3-4/8)! Årets tävling bjuder på flera nyheter och här följer viktig information.

 

Klasser och Spelform

KM har två huvudklasser: Herr och Dam. Herrklassen spelas över två dagar med 18 hål från gul tee på lördagen och 18 hål från vit tee på söndagen. Damklassen spelas över 18 hål från röd tee på lördagen.

Det finns också flera åldersklasser:

  • Herr Junior/Dam Junior: upp till 21 år
  • H40/D40: 40-49 år
  • H50/D50: 50-59 år
  • H60/D60: 60 år och äldre

Lördagens rondresultat i en huvudklass kan även räknas in som resultat i den åldersklass en tävlande är anmäld till. Alla klasser spelas som slagtävling med scratch hcp. För att en klass ska genomföras krävs minst tre deltagare. Vid för få anmälda flyttas man ned till närmast yngre klass, dock inte till Junior-klassen.

 

Anmälan

Vid anmälan väljer du en huvudklass (Herr/Dam) och en eventuell åldersklass.

Sista anmälan tisdag 30/7 kl 23:59! Tävlingen har ett begränsat antal deltagare! Anmäl dig idag!

 

Specifika Regler Herrklass

  • Har du inte valt en åldersklass, förväntas du spela söndagens rond.
  • Har du valt en åldersklass, väljer du efter första ronden om du vill fortsätta spela i huvudklassen på söndagen.

 

Prisutdelning

På lördagen avgörs damernas huvudklass och alla åldersklasser. På söndagen avgörs herrarnas huvudklass. Efter respektive tävlingsdag blir det blomceremoni och fotografering. Alla KM-utmärkelser delas ut vid klubbens höstmöte.

 

Mat och Dryck

Vill du ha mat efter någon av tävlingsdagarna? Registrera detta vid anmälan och betala direkt till caféet på tävlingsdagen. För specialkost, kontakta caféet på 0702-687250 eller info@backasaterigolf.se.

 

Vi ser fram emot att se många av er på årets Klubbmästerskap!

 

Till anmälan och mer information

20
jul

Sommargolf 27/7 kl 13:00

Välkommen till Sommargolf 27/7!

I den här tävlingen spelar vi den lite ovanliga spelformen Irish Greensome.

’Spelformen är en variant av greensome där båda spelarna slår ut från tee och sedan, på hål med par 4 och par 5, slår ytterligare ett slag på partnerns boll (oavsett om någon boll fått pliktslag). Därefter väljer paret vilken boll de vill fortsätta att spela på.’

Tävlingen spelas över 9 hål med löpande start från kl. 13:00. Efter tävlingen har vi gemensam prisutdelning på Café Säteriets altan alternativt i vårt klubbrum vid dåligt väder.

Sista anmälan onsdag 24/7 kl 23:59! Tävlingen är begränsad till 24 lag! Anmäl ditt lag idag!

Önskas mat innan tävlingen? Registrera Ja eller Nej direkt vid anmälan till tävlingen. Betalas direkt till Cafét på tävlingsdagen. För specialkost eller andra önskemål kontakta cafét direkt på telefon 0702-687250 eller info@backasaterigolf.se.

Till Anmälan

14
jul

Fordonsförbud på banan från 14/7

På grund av rådande väta måste vi tyvärr be er att undvika att köra fordon på banan från och med idag. Vi kommer att meddela på hemsidan så fort banan har torkat upp och det är möjligt att köra igen.

För den senaste informationen, vänligen kontakta receptionen på 0702-687250 eller info@backasaterigolf.se innan ni använder fordon på banan.

Tack för ert samarbete och förståelse!