MATCHCUP

MATCHCUP 2023

Matchspel är golfens ursprungliga spelform. Matchspelet är något helt annat än slagspel. Du spelar inte mot banan utan direkt mot en motspelare. Detta skapar en närvaro, intensitet och spänning som förhoppningsvis lyfter fram ditt bästa spel i kampen om varje hål.

REGLER FÖR MATCHSPEL
Tävlingen är öppen för alla klubbens medlemmar med officiellt handicap. Tävlingen spelas med handicap och är öppen för både damer och herrar. Högsta handicap för deltagare är 36 och det är en gemensam klass för damer och herrar.

Anmälan görs i GIT via Min Golf, terminal eller reception senast den 1 maj. Antalet deltagare kan maximalt vara 64 st. Vid överanmälan har de med lägre handicap företräde. Spelschemat publiceras på anslagstavlan senast tisdagen den 2 maj. En kontaktlista kommer att skickas ut till alla deltagare i samband med detta.

Varje match spelas i singelmatcher över 9 hål på Backa Säteri Golf. Hela skillnaden i spelhandicap tas ut och fördelas på hålen med början på det hål som har lägst index.
Match måste färdigspelas och rapporteras på stegen före senaste slutdatumet för spelomgången, annars diskvalificeras båda spelarna. Båda spelarna ansvarar för att matcherna spelas. Vinnaren noterar resultatet i stegen på anslagstavlan. Vid problem kontakta gärna tävlingsledningen.

Ingen startavgift tas ut. Pris till segraren delas ut på något föreningsmöte under hösten.
OBS! Matchspel kan ej kombineras med slagspel, t.ex. med herr- eller damgolfen.

Spelschema
Preliminärt spelschema vid 64 deltagare (Om vi blir 32 eller färre deltagare så kommer datumen nedan justeras.)
Omgång (antal spelare) Spelas tidigast Spelas senast

Tävlingsledning:
Claes Andersson 0705 268725